Welcome to NESR! Most features of this site require registration, including replying to threads, sending private messages, starting new threads, and uploading files. Click here to register.

Results 1 to 15 of 15

PLEASE HELP! simple wiring headache!

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    nkRI, nashuaNH
    Age
    34
    Posts
    384

    PLEASE HELP! simple wiring headache!


    The bike: 2004 Suzuki Bandit
    Rear Tail / integrated turn signal (LED)
    front turn signals are incadecent bulbs.

    Rear tail/signals lights there is a left and a right. 5 wires...
    1) left signal+(yellow LED left side),
    2) right signal+(yellowLED right side),
    3) Ground-,
    4) running lights+(dim redLED),
    5) brake light+(bright red LED)

    The front two signals have a positive+ and negative- each. (simple!)

    So... With ONLY the back hooked up, everything works fine.
    and with ONLY the front hooked up, it works fine.

    but when i hook BOTH OF THEM UP.... the left signal is all funky in the rear. The left LED rear blinker will flash, but zig zag with the right running light.... funky funky! Right signal still works fine, as well as emergency flashers.

    HERE IS THE CATCH.... the front left wire harness has 3, YES THREE! wires! ??!!

    Has the red (+), the black w/ white stripe negative (-), but then there is a third solid black wire! What does this wire do? I've tried hooking it up in parallel with the + and - of the front lights, and also grounded it... nothing's fixing the issue... but it has to be this 3rd wire... because they both work fine by themselves (front vs. back) but not together.

    My guess is that the 3rd solid black wire is for running lights of the signals? no idea really, it was over a year ago that i took the stock lights off and put flush ones on, and it was 6 months ago that i switched to street fighter, and hated plastics all together.

    Help!





    0 Not allowed! Not allowed!

  2. #2
    Lifer burnham's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    massachusetts
    Posts
    2,066

    Re: PLEASE HELP! simple wiring headache!

    Did they come with a ballast resistor? I had similar problems when I installed some LEDs, they draw a lot less and need a resistor to compensate. Don't know if that helps at all. Nice bike!

    0 Not allowed! Not allowed!

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    nkRI, nashuaNH
    Age
    34
    Posts
    384

    Re: PLEASE HELP! simple wiring headache!

    Yes, it did come with the resistors, but they were the "inline" type that you spliced into the signal wires. I like the faster blink speed, but with the incadecents up front, it slows the speed down a bit. But still goes zig zag with the left side. Left also being the one with that extra 3rd black wire.

    And thanks for the compliment

    0 Not allowed! Not allowed!

  4. #4
    Just Registered Wishbone's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Worcester
    Age
    38
    Posts
    3,738

    Re: PLEASE HELP! simple wiring headache!

    Are you sure that the front is hooked up correctly?

    I have an integrator kit and before I installed it I put flush mounts in front. They worked the way they should.

    Then I installed the integrator and it was fuked. I had to swap some wires around up front to get it to work properly.

    Also like noted a resistor will have to be used to get the flash rate correct and possibly could be screwing with the integrator.

    0 Not allowed! Not allowed!
    ~ Life passes most people by while they're busy making grand plans for it.~

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    nkRI, nashuaNH
    Age
    34
    Posts
    384

    Re: PLEASE HELP! simple wiring headache!

    No, they are incadescent bulbs up front, and no integrator.

    0 Not allowed! Not allowed!

  6. #6
    Just Registered Wishbone's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Worcester
    Age
    38
    Posts
    3,738

    Re: PLEASE HELP! simple wiring headache!

    But you have an integrator in the back, thats where mine is and I had a problem with the rear because of the front.

    As for the front having 1 extra wire, are you sure that both side don't have 3 wires? Most bikes have dual filament bulbs and would need 3 wires.

    0 Not allowed! Not allowed!
    ~ Life passes most people by while they're busy making grand plans for it.~

  7. #7
    Lifer RyanNicholson's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Canterbury, NH
    Age
    35
    Posts
    3,483

    Re: PLEASE HELP! simple wiring headache!

    there has to be a third (black) wire for the right side running light somewhere, maybe you cut it short when you swapped them a year ago? Its there somewhere I'm sure.

    0 Not allowed! Not allowed!

  8. #8
    First name on the shit list.... SVRACER01's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Farmington
    Age
    42
    Posts
    17,333

    Re: PLEASE HELP! simple wiring headache!

    something is most likely wrong in the front. why you have 3 wires on one side and not the other is beyond me unless some one changed something. 3 wires means that the front blinkers are also running lights (meaning they are on all the time) which would be weird since most suzukis dont do that..its a yamaha/honda thing. you gonna just have to try all the possible combos of those wires in that blinker until they work right. i had the same problem with my girls bike. everything worked fine until i hooked up the fronts

    0 Not allowed! Not allowed!
    When I start my KTM in the morning, rules are broken. Its inevitable...
    01 SV650S (RC51 eater)/07 690SM /03 300EXC/14 XTZ1200
    TRACKS:Firebird/NHMS/VIR/Calabogie/California Speedway/NJMP/MMC/NYST/Palmer/Thompson/Club Motorsports

  9. #9
    Lifer RyanNicholson's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Canterbury, NH
    Age
    35
    Posts
    3,483

    Re: PLEASE HELP! simple wiring headache!

    Quote Originally Posted by SVRACER01 View Post
    which would be weird since most suzukis dont do that..its a yamaha/honda thing.
    really? wow, didn't know that.... I thought all bikes were set up like that. Interesting...

    0 Not allowed! Not allowed!

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    nkRI, nashuaNH
    Age
    34
    Posts
    384

    Re: PLEASE HELP! simple wiring headache!

    Did some research and found out the 3rd wire is for running lights, but not used in the US model. The factory harness is what i use, and the harness has 3 wires on the left side, but only two wires on the right. So, i'm pretty sure there's something screwed up in the integrated LED rear blinker thing-a-muh-jig. Oh well, i can live with it. I guess it will be an "attention" getter when i'm turning left. It operates normally when i'm on the brake as well.

    0 Not allowed! Not allowed!

  11. #11
    Lifer mycirus's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Whitinsville, MA
    Age
    43
    Posts
    2,623

    Re: PLEASE HELP! simple wiring headache!

    Wouldnt Solid black be ground?

    0 Not allowed! Not allowed!

  12. #12
    Lifer R1's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Somewhere you dont know...
    Age
    35
    Posts
    5,103

    Re: PLEASE HELP! simple wiring headache!

    Quote Originally Posted by l3uddha View Post
    random: can you tell me who makes that tank pad?


    and ground is the brown wire on my suzuki, but they may be different.
    It looks like skateboard grip tape!

    0 Not allowed! Not allowed!

  13. #13
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    nkRI, nashuaNH
    Age
    34
    Posts
    384

    Re: PLEASE HELP! simple wiring headache!

    I made it myself with 3M non-slip tape. I can make you one if you have $10 paypal

    0 Not allowed! Not allowed!

  14. #14
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    nkRI, nashuaNH
    Age
    34
    Posts
    384

    Re: PLEASE HELP! simple wiring headache!

    Quote Originally Posted by l3uddha View Post
    sweet I'll get back to you on thursday/friday. yes I'm seriously THAT broke this week.
    haha, me too~
    I hate being in college. Wintertime is like the depression

    0 Not allowed! Not allowed!

  15. #15
    First name on the shit list.... SVRACER01's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Farmington
    Age
    42
    Posts
    17,333

    Re: PLEASE HELP! simple wiring headache!

    Quote Originally Posted by RyanNicholson View Post
    really? wow, didn't know that.... I thought all bikes were set up like that. Interesting...
    yeah...none of the SVs have it and neither does amandas GSXR but both of my CBRs had running lights.

    0 Not allowed! Not allowed!
    When I start my KTM in the morning, rules are broken. Its inevitable...
    01 SV650S (RC51 eater)/07 690SM /03 300EXC/14 XTZ1200
    TRACKS:Firebird/NHMS/VIR/Calabogie/California Speedway/NJMP/MMC/NYST/Palmer/Thompson/Club Motorsports

Similar Threads

  1. Kid give this guy a headache
    By Nate Dawg in forum Off-Topic
    Replies: 0
    Last Post: 01-10-08, 07:38 AM
  2. safety wiring
    By oreo_n2 in forum Pit Area
    Replies: 42
    Last Post: 03-28-07, 10:06 AM
  3. Why dont these F'heads just post it simple
    By snowborder in forum Off-Topic
    Replies: 10
    Last Post: 03-11-05, 10:28 AM
  4. Ignition Wiring ??
    By Half Squid in forum Bike Maintenance
    Replies: 8
    Last Post: 06-30-04, 07:54 PM
  5. simple math
    By twrayinma in forum Off-Topic
    Replies: 7
    Last Post: 05-19-03, 11:28 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •